Translate

utorak, 25. listopada 2016.

Kako napraviti SAVRŠENO TIJESTO za palačinke

Ujutro za doručak ili naveče za laku večeru sa malo džema ili Nutele, banane, keks ili šlag, palačinke su savršen obrok u svakoj kombinaciji. Svi ih prave na različite načine. Neki ih vole tanje, drugi deblje, neki bez jaja i mlijeka, drugi žele pune i kvalitetne.
Ako želite da ih pripremite po tačnom receptu i kako biste dobili savršene palačinke, slijedite ovaj postupak.
Sastojci:
– 2 jaja;
– 4 šolje brašna;
– pola litra mlijeka;
– 100 ml kisele vode;
– 1 prstohvat soli;
– 1 kašika šećera;
Priprema:
Umutite jaja, dodajte so, šećer i mlijeko. Dodajte brašno i miješajte dok se sve grudvice ne istope i pretvre u tijesto. Ovo glavno zavisi od brašna, ali treba da dobijete gustiti masu sa palačinke.
Dodajte kiselu vodu i pomješajte. Ostavite smjesu da odstoji 20 minuta, a zatim pravite palačinke u vruć tavu. Napunite ih omiljenih ukusom i uživajte!
 


Nema komentara:

Objavi komentar