Translate

petak, 21. listopada 2016.

Kako skuhati savršenu kafu/kahvu/kavu !!!

Kako skuhati savršenu kafu/kahvu/kavu !!!


RECEPT ZA SAVRŠENU ŠALICU KAVE/KAFE/KAHVE
KOJI JE VAŠ RECEPT ZA SAVRŠENU ŠALICU?


Dvije vrhom pune žličice po šalici kave/kahve/kafe i voda zagrijana tik pred vrenje – svi poznaju osnovni recept za kavu/kahvu/kafu. No znate li da se prva pjena smatra najboljom i da kavu/kahvu/kafu treba točiti svakome po malo? Ili pak da kava/kahva/kafa ne smije zavreti jer će to uništiti aromu? Pravi konoseri smatraju da kavu/kahvu/kafu treba mljeti isključivo ručnim mlincem, a poslužit će je u finim, tankim porculanskim šalicama. Kakav god ritual imali, topao i bogat miris kave/kahve/kafe probudit će sva vaša čula. Stoga pozovite prijatelje , družite se i otkrivajte sitne tajne uživanja u ovome božanstvenom napitku.

KAKO SKUHATI DOISTA DOBRU ŠALICU KAVE/KAHVE/KAFE?

Za pripremu jedne šalice napitka:

Ulijte 100 ml hladne vode u posudu za kuhanje
Kad voda zavrije, maknite posudu s grijače ploče
Uz lagano miješanje usipajte 2 vrhom pune čajne žličice kave/kahve/kafe te dobro promiješajte
Vratite posudu na grijaču ploču te lagano grijte do podizanja pjene
Maknite posudu s grijače ploče i pričekajte 3 do 5 minuta da se slegne talog
Prije posluživanja lagano promiješajte pjenu
Po želji dodajte šećer i mlijeko
Ovisno o željenoj količini napitka prilagodite količinu kave/kahve/kafe i vode.




Nema komentara:

Objavi komentar